Wednesday, 9 June 2010

Kapal Israel Berlabuh di Perlabuhan KitaKapal Israel dibenarkan ke pelabuhan kita dan melakukan perdagangan dengan negara ini secara telus? ... Kita cuma bercakap mengenai soal epal dan buah oren yang dihantar untuk kegunaan kita di sini dari negara ketiga. ... sebaliknya kapal Israel sewenang2nya berlayar dan berdagang di negara ini! Bolehkah pula MISC kita memasuki Pelabuhan Haifa di Israel? .


Zim Israel Navigation Company ialah syarikat perkapalan milik Israel. Statusnya lebih kurang macam MISC, syarikat perkapalan nasional kita. (boleh rujuk http://www.zim.co.il ). ..


Pada 7 Jun , kapalnya bernama Zim Genova) berlabuh di Pelabuhan Klang membawa kargo-kargo yang besar. ...Selain Zim Genova, kapal2 yang berulang alik ke Pelabuhan Klang ialah Zim USA (didaftarkan di Israel), Zim Kingston, Zim Monaco (pelabuhan terakhir; Pelabuhan Klang 6 hari yang lalu), Zim Dalian dan Zim Lovorno (yg kesemuanya didaftarkan di bbrp buah negara lain).


Zim USA kali terakhir memasuki Pelabuhan Klang sekitar 20 Mei lalu, kira2 tgh hari. Di serombong asapnya, terpampang bendera Israel - tujuh bintang yang dengan megah berlabuh di pelabuhan kita!!


Manakala Newstar Agencies Sdn Bhd beralamat Suite 03-01 Centro no 8, Jln Bt Tiga lama KlANG merupakan Agen untuk SETH SHIPPING CORP. Israel

(Maklumat di bawah saya ambil dari blog: www.zim.co.il (syarikat perkapalan milik Israel)


Zim’s controlling shareholder (98%) is The Israel Corporation, one of Israel’s major holding companies.


The Ofer Group is the majority shareholder of the Israel Corporation (57%), with the remaining shares held by Bank Leumi L’Israel (20%) and the public.


The Israel Corporation’s shares are listed on the Tel Aviv Stock Exchange (TASE: ILCO).
Led by its Chairman, Idan Ofer, and its President and CEO, Nir Gilad, The Israel Corporation has been instrumental in forming Zim’s strategic vision and building its leading management team.
Ini adalah alamat syarikat perkapalan Israel:

Zim Integrated Shipping Services Ltd(Head Office)
Address: 9 Andrei Sakharov St. "Matam" - Scientific Industries Center P.O.B 1723 Haifa 31016 Israel
Phone: (972)4-865-2111
Fax: (972)4-865-2956
Local Time: 10-jun-2010 apxm. 0:04

Kita tidak mampu untuk menghalang kapal-kapal ini dari terus berlabuh dan menggunakan selat Melaka, kerana Kerajaan Malaysia yang memimpin kita masih ada hubungan politik, ekonomi dll dengan negara Israel...

BOYCOTT YAHUDI LAKNATULLAH!!!!!Salam Juang,
Nor Latifah Othman
takhassus 2 Qiraat

No comments:

Post a Comment

FEEDJIT Live Traffic Feed