Wednesday, 18 May 2011

Bittaufiq Wan Najah!


Assalamualaikum w.b.t

Bismillahirrahmanirrahim…

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang....

Alhamdulillah puji dan syukur ke hadrat Allah, selawat dan salam buat Rasul junjungan, kekasih hati, penghibur jiwa dan pembakar semangat, pembawa risalah khalidah ke akhir zaman, para ahli keluarga baginda, sahabat-sahabat baginda, para tabiin dan tabi' tabiin, mujahid dan mujahidah Islam yang sedang berjihad dan berjuang di medan..moga Islam terus bersinar  di setiap pelusuk dunia..insyaAllah .

اللهم إنا نسألك العفو والعافية في ديننا ودنيانا وأهلنا وأموالنا. اللهم استر عوراتنا وآمن روعاتنا. اللهم احفظنا من بين أيدينا ومن خلفنا وعن يميننا وعن شمالنا ومن فوقنا ونعوذ بعظمتك أن نغتال من تحتنا.. اللهم آمين

Saya tidak pandai bermadah untuk menulis coretan pada kali ini.munkin, sebab imtihan semakin menjengah..Cuma, saya kagum dengan mereka yang berjiwa malaikat di sisi saya..

Mereka adalah sahabat2 istimewa saya sejak tahun 1 lagi(Rabiatul Adawiah,Zakirah Azmi, Wan Nasyitah,Ummul Khair,Farah Yasmin,Syafiqah,Mayanah Solehah)...Kerapkali saya terharu dengan sikap mereka yang tidak jemu-jemu berukhwah dengan saya...ada sahaja pertolongan yang diberikan..tanpa saya pinta.ada saja bungkusan istimewa yang diberikan kepada saya..tanda persahabatan kami. Inilah kemanisana yang saya rasa sepanjang bersama mereka...tidak lokek ilmu,duit,masa kepada saya..memahami saya setiap masa sepanjang saya berada di tampuk kepimpinan ini..Ya Allah..terima kasih dengan utusan2 mereka kepada hambamu yang kerdil ini sepanjang permusafiran ku di sini..tidak dapat kugambarkan rasa hati ini..

Dan tidak lupa juga kepada sahabat2 seperjuangan hewi yang sentiasa kental jiwanya...

Ya Allah, ya tuhanku..aku tidak mampu untuk membalas apa jua kebaikan yang diberikan oleh insan2 yang berjiwa malaikat ini kepadaku...

Aku memohon Ya Allah..Kau berikanlah kejayaan kami dan seluruh pelajar Malaysia yang sedang tekun berjihad di medan ilmu ini di Mesir ini...agar kejayaan ini akan menjadikan Islam terus Izzah di muka bumi ini dan kami mampu menjadi kader2 yang istiqamah membawa dakwah di Malaysia nanti...

Ya Allah..kau rahmati guru2 ku dan para masyaikh yang tidak jemu mendidik kami...agar kebaikan yang ada pada mereka terus mengalir di dalam jiwa kami ini tanpa henti.. 

Ya Allah..rahmati al-Quran yang ada pada diri kami agar Quran ini akan terus menjadi sahabat kami yang setia di dunia dan akhirat, teman rapat di dalam kubur, syafaat yang bisa menyelamatkan kami, menjadi cahaya ketika titian siratul mustaqim..menjadi rafiq kami di syurga, menjad hijab kami dari api neraka yang panas..jadikanlah al-Quran penyebab kebaikan, kemuliaannya kepada kami..wahai tuhan yang Mulia...Perkenankanlah.Ameen.

SALAM IMTIHAN DAN SELAMAT BERTEMPUR BUAT MUJAHID,MUJAHIDAH, SRIKANDI PEMBAWA AGAMA ALLAH....


"Wahai Tuhanku, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu segala kebaikan, apa yang aku ketahui dan apa yang belum aku ketahui. Aku memohon kepada Engkau Syurga dan perkara-perkara yang boleh mendekatkan aku kepadanya sama ada perkataan atau perbuatan. Aku berlindung dengan Engkau dari Neraka dan dari perkara-perkara yang boleh mendekatkan aku kepadanya sama ada perkataan atau perbuatan.

Selamat Bertempur!
Nor Latifah bt Othman
3 Takhassus Qiraat

1 comment:

  1. Insya'allah...setiap kebaikan itu akan dibalas dengan kebaikan jua....Iklas dalam ssegala hal dan Allah akan menghantar orang2 yang ikhlas disekeliling kamu....aminn......

    ReplyDelete

FEEDJIT Live Traffic Feed